ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ…

Συνήθως, οι χρήστες στατικών προγραμμάτων περιορίζονται στον σχεδιασμό και τους κανονιστικούς ελέγχους περιλαμβάνονται ήδη στο λογισμικό, και έχουν ενσωματωθεί από τον κατασκευαστή.

Από τη μία πλευρά, αυτό εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα και την πλήρη υποστήριξη κατά την εκτέλεση των ελέγχων, σύμφωνα με τον οποιαδήποτε κανονισμό, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών προσαρτημάτων.

Από την άλλη πλευρά, είναι πρακτικά δύσκολο για οποιονδήποτε κατασκευαστή λογισμικού, να ενσωματώσει πλήρως όλους τους ελέγχους που περιλαμβάνει κάθε κανονισμός. Για αυτό το λόγο, ένας μεγάλος αριθμός Πολιτικών μηχανικών είναι αναγκασμένοι να δημιουργήσουν δικές φόρμες υπολογισμού (ως επι το πλείστον στο Excel), ή σε άλλα γενικά μαθηματικά προγράμματα, ή ακόμα και να γράψουν δικά τους προγράμματα γιθα αυτή τη δουλειά.

Ως απάντηση λοιπόν στη μεγάλη ζήτηση των μηχανικών για μια πιο εκτεταμένη και σε βάθος υποστήριξη των κανονισμών σχεδιασμού ώστε να μπορούν να αντιμετώπισουν κάθε πρόκληση, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι Scia Engineer σας προσφέρει πλέον νέες δυνατότητες για τη διενέργεια πρόσθετων ελέγχων σχεδιασμού, με μία δική της νέα τεχνολογία.

Και η τεχνολογία αυτή ονομάζεται Open Checks!

Ποιους αφορά η τεχνολογία Open Checks?

Τους χρήστες του Scia Engineer που είναι εξοικοιωμένοι με την δημιουργία custom φύλλων υπολογισμού (π.χ. στο Excel), και που χρειάζονται να προσθέσουν κάποιον έξτρα έλεγχο στην μελέτη τους (κανονιστικό ή μη), ή θέλουν να επεκτείνουν τους υπάρχοντες αλγορίθμους ελέγχων, καθορίζοντας απλά τις απαραίτητες μεταβλητές και φόρμουλες, και τον τρόπο εκτύπωσης των αποτελεσμάτων στο τεύχος.

Τι ακριβώς κάνει?

Η τεχνολογία Open Checks επιτρέπει στον χρήστη του Scia Engineer να δημιουργήσει τους δικούς του ελέγχους μέσω μίας απλής γλώσσας προγραμματισμού, και να τους ενσωματώσει στο Scia Engineer, επεκτείνοντας έτσι τις δυνατότητες του προγράμματος. Μέσω της ενσωμάτωσης, οι έλεγχοι αυτοί πραγματοποιούνται εντελώς αυτοματοποιημένα διότι “τραβάνε” τα αποτελέσματα ανάλυσης από τον solver Scia Engineer, ενώ τα αποτελέσματα τους ενσωματώνονται επίσης αυτόματα στο κυρίως τεύχος της μελέτης.

Η δημιουργία των ελέγχων αυτών γίνεται μέσα από μία καινούργια, ξεχωριστή εφαρμογή που ονομάζεται Scia Desing Forms (SDF) που χρησιμοποιεί μία δική του, απλή γλώσσα προγραμματισμού με βάση την γλώσσα C.

Τι μου προσφέρει περισσότερο από το Excel?

Σε αντίθεση με το Excel που είναι μία αυτόνομη εφαρμογή στην οποία πρέπει εμείς να εισάγουμε και να εξάγουμε τα δεδομένα χειροκίνητα, η τεχνολογία Open checks  είναι ενσωματωμένη με το Scia Engineer, προσφέροντας μία συνεχής αμφίδρομη επικοινωνία. Για παράδειγμα, τα εντατικά μεγέθη λαμβάνονται αυτόματα από την ανάλυση που κάνει το Scia Engineer, ενώ τα αποτελέσματα των ελέγχων τοποθετούνται αυτόματα στο κυρίως τεύχος του Scia Engineer.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι έλεγχοι Open checks είναι σαν αποτελούν κομμάτι του Scia Engineer!

Τα πλεονεκτήματα όμως δεν σταματούν εκεί:

  • Έτοιμες βιβλιοθήκες με υλικά, διατομές ,κτλ.
  • Έχετε την δυνατότητα να εισάγετε δυναμικές εικόνες που προσαρμόζονται στα δεδομένα που δίνετε
  • Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικά layouts του τεύχους (π.χ σύντομο ή αναλυτικό)
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικές εκδόσεις της φόρμας υπολογισμού ανάλογα με την γλώσσα (σημαντικό για διεθνείς μελέτες)
  • και άλλα πολλά!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Open checks?