Πιστοποίηση ΚΟΜΟ για το σκυρόδεμα

komo-k90880-logoΜία ακόμα διάκριση για το Scia Engineer! Έπειτα από μία μακρά περίοδο εντατικών δοκιμών, τον περασμένο Αύγουστο δόθηκε στο πρόγραμμα η πιστοποίηση  KOMO σύμφωνα με τις οδηγίες ‘BRL 0207 Rekensoftware voor betonconstructies d.d. 06/03/2014’, και αφορά το module esacd.01.01: ‘Reinforcement design and checks of concrete beams and columns according to EN 1992-1-1’.

Για τους χρήστες μας, αυτή είναι μία επιβεβαίωση της συνεχούς προσπάθειας να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας λογισμικό στατικών υπολογισμών που καλύπτουν τα υψηλότερα στάνταρντ σε θέματα αξιοπιστίας και διαφάνειας, όπως αυτά καθορίζονται από ανεξάρτητους οργανισμούς πιστοποίησης.

Η πιστοποίηση KOMO δίνεται από τον Ολλανδικό οργανισμό πιστοποιήσεων KIWA (www.kiwa.nl). Συγκεκριμένα πιστοποιεί ότι το προιόν ικανοποιεί τις τεχνικές προδιαγραφές όπως αυτές περιγράφονται στις σχετική περιγραφή του προιόντος.  Η πιστοποίηση ότι το σύστημα έλεγχου ποιότητας του προμηθευτή, ελέγχει συνεχώς εάν ικανοποιούνται αυτές οι απαιτήσεις. Η αξία της πιστοποίησης αυτής είναι ότι προσφέρει την διαβεβαίωση στον χρήστη ότι το προιόν προσφέρει πραγματικά αυτά που υπόσχεται.

komo-product-certificate-concrete-analysis-and-design

Η διαδικασία ελέγχου της σωστής λειτουργίας του λογισμικού, γίνεται συγκρίνωντας τα αποτελέσματα συγκεκριμένων τεστ στα οποία τα δεδομένα εισαγωγής και οι τιμές αποτελεσμάτων είναι γνωστές. Τα τεστ αυτά καλύπτουν όλες τις τεχνικές προδιαγραφές της περιγραφής του λογισμικού.

Ταυτόχρονα, τα τεστ αυτά έχουν ενσωματωθεί στο γενική σουίτα ποιοτικού ελέγχου του Scia Engineer. Έτσι, για κάθε νέα έκδοση που βγαίνει, η σουίτα αυτή που αποτελείται από περισσότερα από 8.400 τεστ, εκτελείται αυτόματα και ελέγχεται.